Flag

Vanillecake met chocoladehart

12 stukken
Gemakkelijk
40
De perfecte cake voor een gezellige winteravond met Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon en Dr. Oetker Backin.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
1 mlDr. Oetker Bakspray
100 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 gzachte boter
3eieren
220 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
80 gchocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Verwarm de oven voor op 210°C.

2

Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.

3

Verwarm de melk en meng de zaadjes van het vanillestokje erin. Laat 15 minuten intrekken.

4

Klop de suiker en de boter op. Voeg de eieren en de melk met vanille toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.

5

Laat de chocolade smelten in een kom en voeg 1/3 van het deeg toe, goed mengen.

6

Giet eerst de vanille bereiding in de bakvorm en voeg dan de chocolade breiding toe in het midden. Plaats in de oven.

7

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

8

Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder.

9

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.