Flag

Vanilletaart met cookiedeeg

8 porties
Gemiddeld
60
Heerlijk verrassend om te maken met de bereiding voor Cookies van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de bodem
Taartvorm

Ingrediënten

Voor de bodem
1 bereiding voorDr. Oetker Cookies
95 gboter (gesmolten)
Voor de vulling
8eidooiers
1Dr. Oetker Vanillestokje
80 gpoedersuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 blaadjesDr. Oetker Gelatine
250 mlmelk
200 mlvloeibare room
65 gboter
60 gwitte chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Cookiedeeg

Bereid het cookiedeeg zoals aangegeven op de verpakking. verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm. Zorg hierbij voor een opstaande rand van ongeveer 4 cm.

3

Bedek het deeg met bakpapieren leg er bakpareltjes op zodat het deeg niet rijst. Bak 15 minuten op 160 °C, haal de bakpareltjes en het bakpapier van de deegbodem en bak opnieuw gedurende 5 minuten (of tot het deeg goudbruin is). Laat afkoelen. 

4

Voor de vanillecrème

Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder met een mes de zaadjes.

5

Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Voeg de vanillezaadjes, de suiker en de  vanillesuiker toe aan de eidooiers en meng het geheel tot een gladde massa. 

6

Doe de gelatineblaadjes in een met lauw water gevulde kom en laat ze even weken. 

7

Breng de melk met de  vloeibare room aan de kook. Voeg het eidooiermengsel toe en roer tot een dikvloeibare massa. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze samen met de boter toe aan de massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

8

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de cookiedeeg bodem uit de vorm en bestrijk de binnenkant met de gesmolten witte chocolade. Laat afkoelen tot de chocolade hard is geworden. 

9

Vul de cookie taart met de vanillecrème en laat 3 uur in de koelkast staan.