Flag

Vrolijke zandkoekjes

30 porties
Gemakkelijk
15
De perfecte activiteit met de kids tijdens de vakantie
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
1ei
snufjezout
180 gboter
130 gsuiker
½ flaconDr. Oetker Vanille Aroma
1 koffiel.citroenrasp
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
1 zakjeDr. Oetker Roze Glazuur
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Dr. Oetker Chocoladestiften
Dr. Oetker Chocofantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
Picture - Dr. Oetker Roze Glazuur
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Meng de bloem, het ei, het snufje zout, de boter en de suiker onder elkaar. Voeg 1 tl Vanille Aroma en de zeste van een halve citroen toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

2

Verpak het deeg in plastic folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C.

4

Haal het deeg uit de koelkaast en kneed nog eens kort door. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van 5 millimeter. Steek of snijd er koekjesvormen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

6

Bestrijk de koekjes met gebaksglazuur, chocoladeglazuur en roze glazuur. Versier daarna naar wens met suikerdecoratie en chocofantasie en werk af met de chocoladestiften.