Meng de eidooiers met de suiker en de honing tot een schuimige massa. Breng de melk aan de kook er roer de vanillesuiker erdoor. Voeg wat van de hete massa aan het eidooiermengsel toe, roer daarna alles goed door elkaar en giet het dooiermengsel in één keer bij de hete melk. Laat het geheel binden, laat he al roerend afkoelen en zet ze in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en zet die eveneens in de koelkast, zodat ze straks dezelfde temperatuur hebben om verder te verwerken.
Laat de suiker in een pan met dikke bodem karamelliseren en voeg de gehakte walnoten toe. Verdeel het gekaramelliseerde walnotenmengsel over een licht met olie bestreken bakplat en laat alles afkoelen. Verkruimel het walnotenmengsel.
Schep het citroensap en daarna de stijve slagroom en de verkruimelde walnoten door het mengsel. Zet de parfait gedurende 4 uur in de diepvriezer.
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten
Desserten