Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Breng in een kookpan de wijn, vanillesuiker, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het citroenaroma al roerend aan de kook. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
Leg de peren in een kookpan, schenk het wijnmengsel erop en laat de peren gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schep de peren uit de wijn en houd ze warm. Laat het perenkookvocht afkoelen.
Roer voor de saus de maïzena of het maïszetmeel met een scheutje perenkookvocht tot een glad papje, breng het resterende kookvocht aan de kook et bind dit met het maïzena- of maïszetmeelpapje. Breng de saus op smaak met de rum.
Serveer de peren met de rode-wijnsaus en garneer het gerecht met enkele bosbessen. Tip: de rum kan vervangen worden door Dr. Oetker Dessertsaus aardbei
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten
Desserten