Flag

Zandkoekjes

ongeveer 40 porties
Gemakkelijk
15
Koekjes zijn altijd lekker! Tover in een mum van tijd heerlijke zelfgemaakte zandkoejes in de koekjestrommel!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorZandkoekjes
225 gzachte boter

Gemaakt met:

Picture - Zandkoekjes

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2
Picture - bereidingswijze 1.jpg

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

4

Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor:

Baktijd: 15 - 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

6
Picture - bereidingswijze 2.jpg

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

7

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.


De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.