Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereid de Marmercake zoals aangegeven op de verpakking. Giet 2/3 van het deeg in de vorm.
Meng de cacaomix met een eetlepel melk (of water). Voeg dit mengsel toe aan het resterende deeg en meng. Verdeel dit donkere deeg gelijkmatig over het lichte deeg.
Om het marmereffect te verkrijgen: maak met een vork draaiende bewegingen in de twee deeglagen.
Zet de vorm in de oven. Maak na va. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 min. over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 45 min. verder.
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.
Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Bereid de Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Verspreid het vloeibare glazuur met behulp van een mes over de marmercake. Laat het glazuur hard worden.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken