Flag

Courgettesalade met pijnboompitten en munt

2 potjes
Gemakkelijk
20
Heerlijke zomersalade met muntvinaigrette
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Serveer deze salade met een Ristorante Funghi-pizza.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Ingrediënten
3courgetten (kleine)
snufjezout
2 eetl.parmesaanse kaas (+ 1 eetlepel om te strooien)
25muntblaadjes
100 mlolijfolie olive extra-vierge
knoflook écrasée
1citroensap (+ de helft van zijn zeste)
1 eetl.pijnboompitten

Gemaakt met:

1

Snijd de courgettes met een mandoline in linten. Zout de courgette en laat het een paar minuten uitlekken. Spoel en droog de courgette op absorberend papier en plaats ze in een schaal of kom. Hak ook de munt fijn.

2

Bak de pijnboompitten in een pan zonder vet toe te voegen tot ze lichtbruin zijn.

3

Meng voor de dressing 2 eetlepels Parmezaanse kaas met de munt, olie, knoflook, citroensap en de zeste in een kom. Giet de vinaigrette over de courgettes en meng goed. Bestrooi tot slot het geheel met de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.

Baktips

  • Serveer deze salade met een Ristorante Funghi-pizza.