Flag

Dinosaurustaart

1 zonder eenheid
Gemiddeld
180
Gelaagde taart versierd met kleurrijke dinosaurussen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Tip: geen thermometer voor de botercrème? Steek een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenpatroon ontstaat, bedraagt de temperatuur ca. 80 °C. 
Het biscuitgebak voor de bodem is makkelijker te snijden als het minstens 1 uur van tevoren in de koelkast heeft gestaan.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het biscuitgebak
4eieren
130 gsuiker
15 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
3 eetl.water heet
8 gDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
75 gbloem
30 gmaïszetmeel
30 gcacaopoeder
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de Franse botercrème
4eieren
150 gsuiker
snufjezout
375 gzachte boter
75 gcacaopoeder
Voor de Crèmeglazuur
250 gboter
250 gpoedersuiker
snufjezout
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
0 verpakkingenDr. Oetker Kleurstoffen blauw

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen blauw
1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 25 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het cacaopoeder toe. 

3

Maak de springvorm rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij de bodem twee keer overlangs door, zodat je drie lagen overhoudt. Spreid de helft van de botercème uit over één laag; dit wordt de bodem. Leg nu de tweede laag erop en spreid de tweede portie crème erover uit. Plaats tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de crèmekleuring

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur het mengsel naar wens rijkelijk met blauwe voedingskleurstof en breng het dan met een klein paletmesje op de taart aan. Steek de dinosaurus erop en dien de taart op.

Baktips

  • Tip: geen thermometer voor de botercrème? Steek een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenpatroon ontstaat, bedraagt de temperatuur ca. 80 °C. 
    Het biscuitgebak voor de bodem is makkelijker te snijden als het minstens 1 uur van tevoren in de koelkast heeft gestaan.