Flag

Paas rijstevlaai

ongeveer 12 porties
Gemakkelijk
40
Deze heerlijk rijstevlaai met stukjes amandel is lekker zacht en smeuïg. Zeker een aanrader tijdens de brunch.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Je kunt de afgekoelde taart desgewenst met poedersuiker bestrooien voor het serveren.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de vulling
500 mlmelk
snufjezout
100 grijst (ronde korrel)
75 gzachte boter
125 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
4eieren
100 ggepelde, gemalen amandelen
200 groom
Voor het deeg
275 gbladerdeeg
Extra
100 gabrikozenconfituur
50 grozijnen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Voorbereiding

Voor de vulling: Breng de melk met zout en rijst in een pot aan de kook. Laat de rijstpap gedurende ca. 25 min. op een middelhoog vuur inkoken tot je een dikke pap hebt. Roer af en toe. Laat de pap een beetje afkoelen. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor.


Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht: 160°C

2

Bladerdeeg

Bedek de springvorm met bladerdeeg, snijd het deeg indien nodig rond de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bestrijk het deeg met confituur en strooi er de rozijnen over.

3

Vulling

Mix de boter in een mengkom met de kloppers tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en Finesse van Dr. Oetker onder voortdurend mixen toe, tot je een smeuïge massa verkrijgt. Mix elk ei ongeveer 1/2 minuut op de hoogste stand onder de massa. Meng er de amandelen en de room onder. Roer de lauwe rijstpap onder de massa en verdeel de massa gelijkmatig over de vorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.


Baktijd: ca. 45 min.

4

Laat de vorm even op een taartrooster staan. Maak dan de springvormrand los, verwijder hem en laat de taart afkoelen.

Baktips

  • Je kunt de afgekoelde taart desgewenst met poedersuiker bestrooien voor het serveren.