Voor de vulling: Breng de melk met zout en rijst in een pot aan de kook. Laat de rijstpap gedurende ca. 25 min. op een middelhoog vuur inkoken tot je een dikke pap hebt. Roer af en toe. Laat de pap een beetje afkoelen. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht: 160°C
Bedek de springvorm met bladerdeeg, snijd het deeg indien nodig rond de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bestrijk het deeg met confituur en strooi er de rozijnen over.
Mix de boter in een mengkom met de kloppers tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en Finesse van Dr. Oetker onder voortdurend mixen toe, tot je een smeuïge massa verkrijgt. Mix elk ei ongeveer 1/2 minuut op de hoogste stand onder de massa. Meng er de amandelen en de room onder. Roer de lauwe rijstpap onder de massa en verdeel de massa gelijkmatig over de vorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.
Baktijd: ca. 45 min.
Laat de vorm even op een taartrooster staan. Maak dan de springvormrand los, verwijder hem en laat de taart afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken