Flag

Pompoen - cakepops

15 cakepops
Gemiddeld
60
Maak van Halloween nog een groter griezelfeest met deze pompoen-cakepops van Dr. Oetker, succes verzekerd!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Presenteer de pompoentjes samen in een leuke Halloween-vaas, die je vult met zwarte rijst. Zet je eigen Halloween-boeket op tafel, succes verzekerd!
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de decoratie
Cakepopstokjes

Ingrediënten

Voor de cakepops
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
175 gzachte boter
4eieren
400 gverse kaas
Voor de decoratie
400 gwitte chocolade
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Cakepops

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake 40 minuten afkoelen. Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel.

Baktijd: 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol een bolletje van ongeveer 3 cm diameter. Herhaal deze beweging tot het deeg helemaal opgebruikt is.

3

Verwarm de witte chocolade au bain marie. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een cakepopbolletje om de stokjes goed vast te zetten.

4

Decoratie

Rol een lapje groene Dr. Oetker Rolfondant uit voor de steeltjes en de blaadjes. Draai de blaadjes rond een houten stokje om deze te krullen. Rol kleine bolletjes voor de ogen en gekke vormpjes voor de mondjes. Alles ligt nu klaar om de pompoentjes te versieren.

5

Voeg vervolgens gele en rode kleurstof toe aan de gesmolten witte chocolade, tot je een mooi oranje resultaat bekomt. Bedek hiermee één voor één de cakepops door ze in de vloeibare substantie rond te draaien. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade nog niet volledig hard geworden is alvorens verder te gaan. Je kan de pompoentjes nu aankleden met blaadjes, steeltjes en gezichtjes.

Baktips

  • Presenteer de pompoentjes samen in een leuke Halloween-vaas, die je vult met zwarte rijst. Zet je eigen Halloween-boeket op tafel, succes verzekerd!