Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 4 (voorverwarmen)
Zeef de bloem in een mengkom, voeg de volkorenspeltbloem en de gist toe en meng goed. Voeg vervolgens na elkaar de overige ingrediënten toe en meng het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
Maak van het deeg een rol en verdeel deze in stukken van de gewenste grootte. De deegstukken plat rollen tot een dikte van ongeveer 5 mm, uitsteken met vormpjes en op de ingevette bakplaat leggen. Bestrijk de vormpjes met water en bestrooi ze naar believen met sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten. Laat het deeg toegedekt ½ uur rusten op een warme plaats.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Baktijd: 20 - 25 minuten
Om 1 klavertjevier te verkrijgen kan men 4 uitgestoken hartvormpjes samenvoegen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken