Laat voor de bodem de boter smelten in een kleine pan, op een matig vuur. Doe de koekjes en de zoutstokjes in een blender en maal ze tot fijne kruimels. Meng de kruimels met de gesmolten boter.
Plaats de bakvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het kruimelmengsel over de bakplaat en druk het stevig aan. Zet het daarna nog 15 minuten in de koelkast om het verder te laten afkoelen.
Snij de couverture voor de room in fijne stukjes en laat ze smelten in een grote kom (au bain-marie). Spoel de sinaasappel onder warm water, droog hem af en rasp de schil erg fijn. Doe de roomkaas, kwark en bloemsuiker in een kom en mix ze met het gardeopzetstuk van je handmixer tot een glad mengsel. Roer onmiddellijk de sinaasappelrasp, de gelatineblaadjes en het cacaopoeder erdoor. Schep het roommengsel door de couverture, verwarm het nog even au bain-marie en roer het verder tot een gladde massa. Verdeel de room gelijkmatig en glad over de biscuitbodem en laat de cheesecake minstens 3 uur afkoelen.
Verwijder kort voor het serveren de bakvorm en snij de cheesecake in 12 stukken. Breek vervolgens de zoutstokjes doormidden en leg twee helften op een stukje cheesecake als gewei. Doe dat bij elk van de 12 rendieren. Gebruik smarties als neuzen en versier met suikeroogjes. Je kunt de taart nu onmiddellijk opdienen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken