Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de 12 cakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.
Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!
Versier de cupcake met vanilletopping en met enkele gekleurde parels om klassevolle Kerstcupcakes op tafel op tafel te toveren.
Met het gebaksglazuur tover je een sneeuweffect op je cupcakes. Versier je cupcake met het gebaksglazuur, laat het een beetje vast worden en vorm met een mes sneeuwbergjes op de cupcake. Druk enkele Zilverparels in het glazuur voor een feestelijk effect. Uit Rolfondant steek je enkele leuke kerstvormpjes voor het afwerken van de sneeuwcupcakes. Deze maak je best even op voorhand zodat ze wat harder zijn en mooi blijven rechtstaan.
Versier de cupcake met botercrème. Plaats een Cuberdon in het midden van de cupcake. Vorm met de Botercrème een rand om de Cuberdon en spuit een beetje botercrème op het topje. Met enkele rode parels vorm je een leuke Kerstmuts op de cupcake.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken