Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aalbes-kersen broodbeleg

met de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

2 - 4 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aalbes-kersen broodbeleg

Voor het broodbeleg:

800 g aalbessen (of 500 ml aalbessensap)
500 g kersen (zuur, schoongemaakt gewogen)
30 g pijnboompitten
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (500 g)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

tip

1

Voorbereiding

Was de aalbessen, laat ze afdruppen, en win 500 ml sap met een snelkookpan. Laat alles afkoeken. Was de kersen, laat deze ook afdruppen, verwijder stengel en pit en snijd ze in twee. 

2

Doe de pijnboompitten in een pan, bak ze goudbruin zonder vet en leg ze op een bord.

3

Bereiding

Doe de kersen, het aalbessensap en de pijnboompitten samen met de Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker in een kookpot. Voeg er geleersuiker Gelfix van Dr. Oetker bij en roer alles goed door elkaar. 

4

Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles onder voortdurend roeren minstens 3 minuten koken en neem het van de kookplaat. Verwijder eventueel schuim en giet direct in de glazen tot ze tot aan de rand gevuld zijn.

5

Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan. Draai de glazen tijdens het afkoelen af en toe om zodat de pijnboompitten regelmatig in het vruchtenbeleg verdeeld zijn.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aalbes-kersen broodbeleg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4019 kJ
960 kcal
657 kJ
157 kcal
Vetten 5.69 g 0.93 g
Koolhydraten 208.48 g 34.01 g
Eiwitten 6.47 g 1.06 g