Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aalbes-kersen broodbeleg

met de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

2 - 4 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aalbes-kersen broodbeleg

Voor het broodbeleg:

800 g aalbessen (of 500 ml aalbessensap)
500 g kersen (zuur, schoongemaakt gewogen)
30 g pijnboompitten
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (500 g)
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker

preparation

Bereiding

1

voorbereiding

Was de aalbessen, laat ze afdruppen, en win 500 ml sap met een snelkookpan. Laat alles afkoeken. Was de kersen, laat deze ook afdruppen, verwijder stengel en pit en snijd ze in twee. Doe de pijnboompitten in een pan, bak ze goudbruin zonder vet en leg ze op een bord.

2

voor de confituur

Doe de kersen, het aalbessensap en de pijnboompitten samen met de vanillesuiker in een kookpot. Voeg er geleersuiker bij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles onder voortdurend roeren minstens 3 minuten koken en neem het van de kookplaat. Verwijder eventueel schuim en giet direct in de glazen tot ze tot aan de rand gevuld zijn.

3

voor de afwerking

Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan. Draai de glazen tijdens het afkoelen af en toe om zodat de pijnboompitten regelmatig in het vruchtenbeleg verdeeld zijn.

tip

In plaats van pijnboompitten kan u ook gepelde amandelen gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aalbes-kersen broodbeleg

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 4019kJ
960kcal
657kJ
157kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 208.48g 34.01g
Eiwitten 0g 0g