Flag

Aardbei gelei

6 potjes (van 200 ml)
Gemakkelijk
20
De lekkerste aardbeiengelei is huisgemaakt met verse aardbeien
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de aardbeiengelei
1500 gaardbeien
100 mlwater
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei
1

Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.

2

Doe het fruit in een grote pan met 100 ml water. Breng het onder voortdurend roeren aan de kook gedurende ongeveer 10 minuten.

3

Zeef de vruchten vervolgens door een zeef of een neteldoek om het sap eruit te halen.

4

Voeg de geleisuiker toe aan het geëxtraheerde aardbeiensap en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Kook gedurende 3 minuten op hoog kookpunt.

5

Vul de potten tot de rand en sluit ze af met schroefdoppen. Draai de potten om met de doppen gedurende ongeveer 5 minuten.