Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aardbeien-citroenconfituur

mhhh .... zoet-zuur

4 - 6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aardbeien-citroenconfituur

Voor de confituur:

250 g citroenen (ongeveer 5 citroenen)
750 g aardbeien
1 pak Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei
4 eetl. rum

preparation

Bereiding

1

Schil de citroenen, verwijder ook de witte laag onder de schil en snijd het vruchtvlees eruit. Was de aardbeien en laat ze afdruipen. Verwijder de steeltjes, snijd de aardbeien fijn, en voeg ze samen met het vruchtvlees van de citroenen. Weeg af op 1 kg.

2

Doe het fruit in een kookpot. Voeg het pakje Dr. Oetker Gelfix Aardbei toe en roer goed om. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten borrelend koken en blijf roeren. Neem de kookpot van de kookplaat. Voeg naar believen de rum toe. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeien-citroenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 7411 kJ
1770 kcal
2407 kJ
575 kcal
Vetten 0.90 g 0.29 g
Koolhydraten 111.75 g 36.28 g
Eiwitten 1.80 g 0.58 g