Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

lekker fris

4 - 6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

Voor de confituur:

850 g aardbeien
100 ml witte wijn
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
50 ml balsamicoazijn

preparation

Bereiding

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 850 g af. Meng de aardbeien met de witte wijn en het pak Dr. Oetker Gelfix 2:1 geleisuiker in een kookpot. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het minstens 3 minuten koken en haal het van de kookplaat. Roer er de balsamico azijn onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-offdeksel ®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.

Tip

De balsamico-azijn kan ook door witte wijn worden vervangen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 2014kJ
481kcal
670kJ
160kcal
Vetten 0.68g 0.23g
Koolhydraten 110.95g 36.98g
Eiwitten 1.42g 0.47g