Flag

Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

4 - 6 potjes
Gemakkelijk
20
lekker fris
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
850 gaardbeien
100 mlwitte wijn
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
50 mlbalsamicoazijn

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 850 g af. Meng de aardbeien met de witte wijn en het pak Dr. Oetker Gelfix 2:1 geleisuiker in een kookpot. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het minstens 3 minuten koken en haal het van de kookplaat. Roer er de balsamico azijn onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-offdeksel ®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.


Tip

De balsamico-azijn kan ook door witte wijn worden vervangen.