COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

lekker fris

4 - 6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

Voor de confituur:

850 g aardbeien
100 ml witte wijn
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
50 ml balsamicoazijn

preparation

Bereiding

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 850 g af. Meng de aardbeien met de witte wijn en het pak Dr. Oetker Gelfix 2:1 geleisuiker in een kookpot. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het minstens 3 minuten koken en haal het van de kookplaat. Roer er de balsamico azijn onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-offdeksel ®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.

Tip

De balsamico-azijn kan ook door witte wijn worden vervangen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeienconfituur met balsamico-azijn

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2014 kJ
481 kcal
670 kJ
160 kcal
Vetten 0.68 g 0.23 g
Koolhydraten 110.95 g 36.98 g
Eiwitten 1.42 g 0.47 g