Flag

Abrikozencake met amandel

8 - 10 stukken
Gemiddeld
35
Zo maak je zelf deze abrikozencake met amandel. Naar het recept.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
175 gzachte boter
4eieren
ongeveer 100 gabrikozen
3 eetl.honing
een beetjerozemarijn
2 mlDr. Oetker Amandelaroma
Dr. Oetker Bakspray
een beetjebloem
10 ggranola
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
rode bessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Verwarm de oven voor.


Elektrisch: 180°C // Hetelucht: 160°C // Baktijd : 20 - 30 min.

2

Snijd de abrikozen in kleine partjes en meng deze met de honing. Doe het geheel in een ovenschaal en bedek deze met de rozemarijn. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 20 - 30 min. Laat ze daarna even afkoelen.

3

Bereid ondertussen de cakemix volgens de instructies op de verpakking. Meng enkel druppels amandelaroma onder het beslag. Schep de afgekoelde abrikozenstukjes voorzichtig door de cakemix. Zorg ervoor dat de stukjes abrikoos niet breken.

4

Spray de bakvorm in met de Dr. Oekter Bakspray. Giet voorzichtig de cakemix in de bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven.


Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 160 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ca. 50 min.

5

Strooi 5 min. voor het einde van de baktijd de losse granola over de cake en plaats deze terug in de oven. Dit zal zorgen voor een heerlijk krokant korstje. Laat de cake 10 min. rusten, hem hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

6

Verwarm het glazuur volgens de instructies en versier de cake hiermee.

7

Decoreer met wat fruit.