Basisrecept Bladerdeeg

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Goed gelukt bladerdeeg is iets om trots op te zijn, want de bereiding ervan kost nogal wat tijd en inspanning. De belangrijkste bestanddelen zijn bloem, water en boter.

8 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Basisrecept Bladerdeeg

Voor het deeg:

500 g bloem
50 g boter (op kamertemperatuur)
1 koffiel. zout
20 ml water
40 ml azijn

Voor de beurre manié:

450 g boter (koud)
50 g bloem

Bereidingswijze

Bereiding

1

Zeef de bloem boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de boter, het zout, het water en de azijn en kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Verpak het deeg in folie en zet 15 à 20 minuten op een koele plaats.

2

Snijd voor de beurre manié de boter in dobbelstenen, zeef de bloem erboven en kneed het deeg snel door elkaar. Zorg ervoor dat de boter niet te zacht wordt. Zet het deeg eveneens 15 à 20 minuten op een koele plaats. Rol het deeg tot een rechthoek van ca. 30 x 50 cm uit. Rol de beurre manié tussen plastic folie uit tot een rechthoek van 22 x 25 cm en leg dit op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met water. Vouw het deeg over de beurre manié en druk de randen van het deeg vast.

3

Rol het deeg van onder naar boven en van links naar rechts uit tot een lap van 30 x 60 cm. Vouw één derde van het deeg vanaf de smalle zijde naar het midden en leg het andere derde deel eroverheen leggen (eenvoudige toer). Let op dat de randen goed op elkaar liggen. Voor het gelijkmatig uitrijzen van het deeg moet nauwkeurig bij het toeren te werk worden gegaan.

4

Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek van 30 x 60 cm, van onder naar boven en van links naar rechts. Sla het linker- en het rechterdeel zo naar binnen dat de uiteinden in het midden liggen. Vouw het deeg nogmaals dubbel zodat er vier lagen ontstaan (2de toer). Verpak het deeg in folie verpakken en zet het 15 à 20 minuten op een koele plaats.

5

Herhaal de 1ste en 2de toer en zet het deeg tussendoor nog eens 15 à 20 minuten op een koude plaats. Neem het deeg uit de folie en rol het uit tot een flap van 15 x 30 cm. Het deeg is nu klaar voor gebruik.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecept Bladerdeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2918 kJ
697 kcal
2098 kJ
501 kcal
Vetten 52.55 g 37.80 g
Koolhydraten 8.29 g 5.97 g
Eiwitten 48.38 g 34.81 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee