Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Bosvruchtentaart

voor 8 personen

8 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bosvruchtentaart

preparation

Bereiding

Ingrediënten

Voor het deeg: 200 g bloem, 15 g cacao (ongezoet), 1 afgestreken theelepel Dr. Oetker Backin, 75 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 150 g boter of margarine, 2 eetlepels melk

Voor de garnering: 200 g diepvries bosvruchten, 30 g suiker, 250 g mascarpone, 25 g suiker, 20 g gepelde pistache nootjes

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C / Heteluchtoven: 180 °C / Gasoven: stand 3 - 4 / Baktijd: ca. 10 - 15 minuten

1

Bekleed het bakblik met bakpapier. Verwarm de oven voor.

2

Meng voor het deeg de bloem met cacao en Backin en doe in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed alles met een mixer met deeghaken eerst op de laagste, dan op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg op een licht bestrooid werkblad tot 1 cm dikte uit en steek of snijd 8 grote harten (ca. 10 cm lang) uit. Maak van het overgehouden deeg kleine hartjes om te garneren. Leg alle hartjes op een bakblik en bak ze. Haal de harten van het bakpapier en laat afkoelen.

3

Bestrooi voor de garnering de bosvruchten met 30 g suiker en laat ze in een zeef uitlekken. Meng de mascarpone met 25 g suiker. Bestrijk de grote harten met het mengsel. Leg de bosvruchten over de crème. Garneer het gebak met de kleine hartjes en pistache nootjes. Zet het gebak voor het serveren 30 minuten in de koelkast. Bestrooi het gebak naar smaak met poedersuiker.