voor het recept Brioche monsters
450 g | bloem (gezeefd) |
1 zakje | Dr. Oetker Gist |
100 g | zachte boter |
80 g | poedersuiker |
snufje | zout |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
geraspte schil van 1 citroen | |
4 | eidooiers |
250 ml | melk (lauwwarm) |
1 | eidooier |
2 eetl. | poedersuiker |
2 eetl. | mascarpone |
3 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
1 koffiel. | rum |
250 ml | room |
frambozenconfituur |
Elektrische oven: 190°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) // Baktijd: ca. 20 minuten
Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo groot is.
Kneed vervolgens het deeg goed door en vorm een ca. 5 cm dikke rol. Snijd deze in 15 tot 20 gelijke stukken. Maak er bollen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand tussen. Laat de bollen op een warme plaats zo lang staan, tot ze 1/3 groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.
Klop voor de vulling de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en meng goed. Klop de room op (hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij) en voeg het geheel voorzichtig bij elkaar zodra het eimengsel begint te geleren.
Vul een spuitzak met gladde mond met de vulling. Spuit op elk gebakhelft kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast. Vul een spuitzak met een klein mondje met de frambozenconfituur en spuit een beetje confituur tussen de vulling. Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat confituur op de ogen.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
871
kJ
208 kcal |
1323
kJ
316 kcal |
Vetten | 11.20 g | 16.97 g |
Koolhydraten | 9.12 g | 13.82 g |
Eiwitten | 20.08 g | 30.43 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee