Cake brésilienne

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Coupe brésilienne in een winterjasje door Sven Coryn tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.

4 porties

moeilijk 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cake brésilienne

Gemarineerde ananas:

8 schijven ananas
1 kaneelstokje
steranijs
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g suiker
500 ml water

Notencake:

50 g pralinépasta
50 g boter
2 eieren
80 g suiker
45 g hazelnoot
55 g bloem
3 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Citroencrème:

1 ei
1 citroen
58 g boter
70 g suiker
1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

Geconfijte citroenzeste:

100 - 150 ml water
100 g suiker

Bereidingswijze

Bereiding

1

De gemarineerde ananas

Doe alle ingrediënten, behalve de ananas, in een kookpot en kook deze 1 maal op.

2

Schil de ananas en snij hem in plakken van ongeveer 0,5cm en doe deze in een plastic bakje waar een deksel op kan.

3

Als de marinade wat afgekoeld is giet je dit op de ananasplakken en laat deze voor 1 nacht marineren.

4

De volgende dag kan je deze eventueel nog grillen om een extra smaakje te hebben.

5

De notencake

Klop de boter en praliné tot een homogene massa en voeg daarna de suiker toe.

6

Vervolgens doe je er de dooiers bij en hou je het eiwit apart.

7

De eiwitten klop je stijf, terwijl je de rest van de droge stoffen bij het beslag doet.

8

Doe 1/3 van het opgeslagen eiwit bij het al gemaakte beslag en roer dat even los.

9

Voeg nogmaals 1/3 toe en meng voorzichtig, nu kan je de rest van het eiwit bij doen. Probeer zo veel mogelijk het luchtige van het eiwit te bewaren.

10

Doe dit in een cake vorm en bak af in een oven van 180°C gedurende 35-40m. Altijd wel een checken of deze voldoende gebakken is.

11

De citroencrème

Met behulp van een dunschiller doe je de zeste van 1 citroen en doe dit in een kookpot.

12

Pers de citroen uit en weeg 43gr sap af, dit is ongeveer 1 citroen. Het sap en de boter gaan met de zeste in een kookpotje en breng je aan de kook.

13

De eieren en de suiker meng je even kort in een mengkommetje. Van zodra het boter/sap mengsel kookt doe je dit bij de eieren/suiker en meng je even.

14

Doe alles terug in de kookpot en breng al roerend aan de kook met behulp van een klopper.

15

Dit gaat redelijk snel indikken, zorg er dus voor dat het niet aanbrand of schift. Meng er de de geweekte gelatine onder en giet door een zeef in een potje zodat de zestes er niet meer in zitten. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

16

De geconfijte citroenzeste

Neem de zeste van de crème. Zorg ervoor dat het wit verwijderd is.

17

Snij dit vervolgens in fijne reepjes. Dit ga je 3 x blancheren (koken in water, afgieten, afspoelen). Bij het water doe je de eerste keer een snuifje zout, bij de 2 andere keren doe je er een eetlepel suiker bij.

18

Daarna laat je deze zachtjes inkoken met met suiker water van 50/50 water en suiker. Van zodra de zestes glanzen zijn deze klaar, altijd even proeven of de structuur wel lekker is. Eventueel wat water bij doen mocht dit te dik zijn ingekookt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cake brésilienne

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3421 kJ
817 kcal
900 kJ
215 kcal
Vetten 35.53 g 9.35 g
Koolhydraten 105.69 g 27.81 g
Eiwitten 11.87 g 3.12 g

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee