Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Cake met mascarpone en amandelschilfers

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

15 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cake met mascarpone en amandelschilfers

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren

Voor de afwerking:

100 g poedersuiker
200 g mascarpone
1 citroensap
1 eetl. citroenrasp
50 g geschaafde amandelen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (Elektrisch 180° C / Hetelucht 160 °C / Gas 2-3).

2

Bereid de cake natuur zoals aangegeven op de verpakking en bak in de oven gedurende 50 min.

3

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder

4

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

5

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

6

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

7

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cake met mascarpone en amandelschilfers

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1365kJ
326kcal
1624kJ
388kcal
Vetten 24.77g 29.49g
Koolhydraten 20.47g 24.37g
Eiwitten 3.16g 3.77g