COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Cake met mascarpone en amandelschilfers

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

15 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cake met mascarpone en amandelschilfers

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren

Voor de afwerking:

100 g poedersuiker
200 g mascarpone
1 citroensap
1 eetl. citroenrasp
50 g geschaafde amandelen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (Elektrisch 180° C / Hetelucht 160 °C / Gas 2-3).

2

Bereid de cake natuur zoals aangegeven op de verpakking en bak in de oven gedurende 50 min.

3

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder

4

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

5

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

6

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

7

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cake met mascarpone en amandelschilfers

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1365 kJ
326 kcal
1624 kJ
388 kcal
Vetten 24.77 g 29.49 g
Koolhydraten 20.47 g 24.37 g
Eiwitten 3.16 g 3.77 g