COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Cappuccino brownies

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekker en eenvoudig voor bij de koffie!

16 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cappuccino brownies

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
80 g gehakte amandelen of macadamianoten

Voor de cappuccinotopping:

250 g zachte boter
250 g poedersuiker
2 eetl. water - heet
2 eetl. oploskoffie

Voor het bestrijken:

100 g abrikozenconfituur

Voor het bestrooien:

een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Gasoven: stand 1 - 2 // Baktijd: ca. 40minuten

1

Voor de brownie

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

2

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het chocoladeschaafsel uit de verpakking over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

Gaarproef

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

3

De cappuccinotopping

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg gelijdelijk aan de poedersuiker toe en meng het geheel tot een mooie crème. Voeg als laatste het water en de oploskoffie toe.

4

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cappuccino brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1578 kJ
377 kcal
1645 kJ
393 kcal
Vetten 25.73 g 26.80 g
Koolhydraten 33.22 g 34.60 g
Eiwitten 2.16 g 2.25 g