Flag

Cappuccino brownies

16 porties
Gemakkelijk
60
Lekker en eenvoudig voor bij de koffie!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Plaats het gebak ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat de botercrème wat vaster is. Hierdoor kan je het makkelijk in vierkantjes snijden.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 bereiding voorDr. Oetker Brownies
100 gboter
3eieren
50 mlwater
80 ggehakte amandelen of macadamianoten
Voor de cappuccinotopping
250 gzachte boter
250 gpoedersuiker
2 eetl.water - heet
2 eetl.oploskoffie
Voor het bestrijken
100 gabrikozenconfituur
Voor het bestrooien
een beetjecacaopoeder
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies
1

Voor de brownie

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.


Gaarproef

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

3

De cappuccinotopping

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg gelijdelijk aan de poedersuiker toe en meng het geheel tot een mooie crème. Voeg als laatste het water en de oploskoffie toe.

4

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.

Baktips

  • Plaats het gebak ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat de botercrème wat vaster is. Hierdoor kan je het makkelijk in vierkantjes snijden.