Cappuccino brownies

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekker en eenvoudig voor bij de koffie!

16 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cappuccino brownies

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
80 g gehakte amandelen of macadamianoten

Voor de cappuccinotopping:

250 g zachte boter
250 g poedersuiker
2 eetl. water - heet
2 eetl. oploskoffie

Voor het bestrijken:

100 g abrikozenconfituur

Voor het bestrooien:

een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Gasoven: stand 1 - 2 // Baktijd: ca. 40minuten

1

Voor de brownie

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

2

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het chocoladeschaafsel uit de verpakking over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

Gaarproef

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

3

De cappuccinotopping

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg gelijdelijk aan de poedersuiker toe en meng het geheel tot een mooie crème. Voeg als laatste het water en de oploskoffie toe.

4

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cappuccino brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1578 kJ
377 kcal
1645 kJ
393 kcal
Vetten 25.73 g 26.80 g
Koolhydraten 33.22 g 34.60 g
Eiwitten 2.16 g 2.25 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee