Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Cappuccino brownies

Lekker en eenvoudig voor bij de koffie!

16 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cappuccino brownies

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
80 g gehakte amandelen of macadamianoten

Voor de cappuccinotopping:

250 g zachte boter
250 g poedersuiker
2 eetl. water - heet
2 eetl. oploskoffie

Voor het bestrijken:

100 g abrikozenconfituur

Voor het bestrooien:

een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Gasoven: stand 1 - 2 // Baktijd: ca. 40minuten

1

Voor de brownie

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

2

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het chocoladeschaafsel uit de verpakking over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

Gaarproef

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

3

De cappuccinotopping

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg gelijdelijk aan de poedersuiker toe en meng het geheel tot een mooie crème. Voeg als laatste het water en de oploskoffie toe.

4

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cappuccino brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1578 kJ
377 kcal
1645 kJ
393 kcal
Vetten 25.73 g 26.80 g
Koolhydraten 33.22 g 34.60 g
Eiwitten 2.16 g 2.25 g