Zet de 12 muffinvormpjes op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte), 140°C (hetelucht) of stand 2-3 voor een gasoven.
Rooster de komijnzaadjes kort in een droge pan om hun aroma vrij te laten komen. Rasp de wortels en de comté. Zet een klein beetje comté apart voor de topping.
Doe de cupcakemix in een grote kom. Voeg de zachte boter, eieren en melk toe. Mix alles met een elektrische mixer ongeveer 1 minuut, waarbij je geleidelijk de snelheid verhoogt tot het maximum. Het beslag moet glad zijn.
Voeg de geraspte wortels, comté, geroosterde komijn, fijngehakte kruiden, een snufje zout en wat peper toe. Meng alles goed met een spatel.
Verdeel het beslag met twee eetlepels over de muffinvormpjes. Bestrooi elk muffin met een beetje extra comté.
Bak de muffins in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
De muffins moeten mooi gerezen en goudbruin zijn. Controleer de gaarheid met een mes: het moet er droog uitkomen.
Laat afkoelen op een rooster vooraleer te serveren.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken