COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Wortelcake telt mee als groente, toch? Ga aan de slag, want dit zoete gebak is een piece of cake én verrassend lekker.

ongeveer 4 porties

enige ervaring gewenst 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

Voor de cake:

300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. kaneel
½ koffiel. nootmuskaat
½ koffiel. zout
200 g bruine suiker
100 g suiker
280 ml zonnebloemolie
3 eieren
250 g wortels geraspte
100 g walnoten

Voor de frosting:

250 g mascarpone (op kamertemperatuur)
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 Dr. Oetker Vanillestokje

Voor de afwerking:

enkele walnoten gehakte
20 g wortels geraspt

preparation

Bereiding

1

Bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

2

Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.

4

Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom (bloem, bakpoeder,...) onder het beslag te mengen.

5

Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. Doe hetzelfde met de gehakte walnoten.

6

Giet het beslag in de springvorm, zet die in het midden van de oven en bak 

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 40 - 45 minuten

 Laat de carrot cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

7

Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille Suiker. Voeg een extra vanillestokje toe voor een intensere vanillesmaak. Schraap uit en voeg toe aan de mascarpone.


Laat even rusten vooraleer je het mengsel over de carrot cake uitsmeert. 

8

Werk het geheel af met wat extra walnoten en geraspte wortel en val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 7218 kJ
1724 kcal
1654 kJ
395 kcal
Vetten 118.38 g 27.15 g
Koolhydraten 98.37 g 22.56 g
Eiwitten 60.37 g 13.85 g