Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

Wortelcake telt mee als groente, toch? Ga aan de slag, want dit zoete gebak is een piece of cake én verrassend lekker.

ongeveer 4 porties

enige ervaring gewenst 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

Voor de cake:

300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. kaneel
½ koffiel. nootmuskaat
½ koffiel. zout
200 g bruine suiker
100 g suiker
280 ml zonnebloemolie
3 eieren
250 g wortels geraspte
100 g walnoten

Voor de frosting:

250 g mascarpone (op kamertemperatuur)
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 Dr. Oetker Vanillestokje

Voor de afwerking:

enkele walnoten gehakte
20 g wortels geraspt

preparation

Bereiding

1

Bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

2

Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.

4

Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom (bloem, bakpoeder,...) onder het beslag te mengen.

5

Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. Doe hetzelfde met de gehakte walnoten.

6

Giet het beslag in de springvorm, zet die in het midden van de oven en bak 

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 40 - 45 minuten

 Laat de carrot cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

7

Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille Suiker. Voeg een extra vanillestokje toe voor een intensere vanillesmaak. Schraap uit en voeg toe aan de mascarpone.


Laat even rusten vooraleer je het mengsel over de carrot cake uitsmeert. 

8

Werk het geheel af met wat extra walnoten en geraspte wortel en val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 7218 kJ
1724 kcal
1654 kJ
395 kcal
Vetten 118.38 g 27.15 g
Koolhydraten 98.37 g 22.56 g
Eiwitten 60.37 g 13.85 g