Flag

Carrot Cake met mascarpone-vanillefrosting

ongeveer 4 porties
Gemiddeld
80
Wortelcake telt mee als groente, toch? Ga aan de slag, want dit zoete gebak is een piece of cake én verrassend lekker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
300 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel.kaneel
½ koffiel.nootmuskaat
½ koffiel.zout
200 gbruine suiker
100 gsuiker
280 mlzonnebloemolie
3eieren
250 gwortels geraspte
100 gwalnoten
Voor de frosting
250 gmascarpone (op kamertemperatuur)
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1Dr. Oetker Vanillestokje
Voor de afwerking
enkelewalnoten gehakte
20 gwortels geraspt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
1

Bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.

4

Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom (bloem, bakpoeder,...) onder het beslag te mengen.

5

Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. Doe hetzelfde met de gehakte walnoten.

6

Giet het beslag in de springvorm, zet die in het midden van de oven en bak 

Positie rooster: In het midden

Baktijd: ongeveer 40 - 45 Minuten


 Laat de carrot cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

7

Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille Suiker. Voeg een extra vanillestokje toe voor een intensere vanillesmaak. Schraap uit en voeg toe aan de mascarpone.


Laat even rusten vooraleer je het mengsel over de carrot cake uitsmeert. 

8

Werk het geheel af met wat extra walnoten en geraspte wortel en val aan!