Charlotte met frambozen

(0)
3 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Mmm... lekker om van te watertanden.

12 porties

moeilijk 45 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Charlotte met frambozen

Voor het lange vingers deeg:

Bakvorm 18 cm
2 eidooiers
25 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eiwitten
55 g suiker
40 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de bavarois vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 g frambozen
750 ml vloeibare room
100 g suiker

Voor de decoratie:

50 g frambozen
enkele muntblaadjes

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

1

Lange vingers deeg

Klop de eigelen los met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker. 

2

Doe de eiwitten in een andere, vetvrije kom samen met 55 g suiker. Klop deze met de mixer tot het eiwit stijf is en de suiker volledig is opgelost. Spatel vervolgens de eigelen door het opgeklopte eiwit.

3

Zeef de bloem en de Backin beetje bij beetje boven de eimassa en spatel dit voorzichtig onder elkaar. Doe het geheel in een spuitzak.

4

Neem een stuk bakpapier. Teken, met behulp van je bakvorm (18 cm), 2 cirkels langs een zijkant van het bakpapier voor de bodem en het midden van de charlotte. Houd aan de andere zijkant een band van ongeveer 8 cm vrij voor de koekjes van de rand.


 

5

Leg het bakpapier op de bakplaat. Spuit met behulp van de spuitzak het deeg spiraalvormig in de twee cirkels. Vorm met het overgebleven deeg de vingerkoekjes op het andere gedeelte van het bakpapier over de volledige lengte van het bakpier met een breedte van ongeveer 8 cm. Spuit het deeg van de koekjes zo dat ze elkaar net raken.
Bak het deeg gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Baktijd: 15 minuten

6

Voor de bavarois

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. 

7

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

8

Plet de 200 g frambozen en meng dit met 250 g van de klaargemaakte banketbakkersroom tot een egale massa.

9

Klop de room half op met 100 g suiker. Haal de zacht geworden gelatineblaadjes uit het water en knijp ze uit.  Doe blaadjes in een klein pannetje en laat ze op een zacht vuurtje smelten. 

10

Voeg de gesmolten gelatine beetje bij beetje al roerend toe aan de rest banketbakkersroom. Laat dit even stollen. Schep hier vervolgens de halfopgeklopte slagroom onder.

11

De charlotte

Neem de bakvorm. Plaats de band van de lange vinders tegen de rand en leg een van de gebakschijven op de bodem.  Giet hierop het frambozenmengsel.
Beleg dit met de tweede gebakschijf en giet hierop het slagroommengsel.

12

Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af frambozen en wat muntbladjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Charlotte met frambozen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1444 kJ
345 kcal
883 kJ
211 kcal
Vetten 24.43 g 14.90 g
Koolhydraten 25.04 g 15.27 g
Eiwitten 19.49 g 11.88 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee