Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Chocolade-ijs met granaatappel

Fruitig chololade-ijs, eenvoudig gemaakt met de bereiding voor ijs

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade-ijs met granaatappel

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs chocolade
1 granaatappel
100 g chocolade stukjes

Voor de hoorntjes:

4 ijshoorntjes
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
30 g hazelnoten fijn gehakt

Om te bestrooien:

pistachenoot fijn gehakt

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de granaatappelpitten en de chocoladestukjes. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Voor de ijshoorntjes

Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking, dip de hoorntjes hierin en bestrooi ze vervolgens met de gehakte hazelnootjes.

3

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de ijshoorntjes en versier ze met de gehakte pistachenootjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade-ijs met granaatappel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2160 kJ
516 kcal
1043 kJ
249 kcal
Vetten 24.16 g 11.67 g
Koolhydraten 65.00 g 31.40 g
Eiwitten 9.62 g 4.65 g