COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocolade-ijs met granaatappel

Fruitig chololade-ijs, eenvoudig gemaakt met de bereiding voor ijs

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade-ijs met granaatappel

Voor het ijs:

250 ml melk
1 verpakking Dr. Oetker Bereiding voor Ijs chocolade
1 granaatappel
100 g chocolade stukjes

Voor de hoorntjes:

4 ijshoorntjes
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
30 g hazelnoten fijn gehakt

Om te bestrooien:

pistachenoot fijn gehakt

preparation

Bereiding

1

Voor het ijs

Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix  en meng met de elektrische mixer met kloppers (eerst kort op laagste stand, daarna 3 min. op hoogste stand). Meng hieronder de granaatappelpitten en de chocoladestukjes. Het beslag in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten, afdekken en ten minste 4 uur bij -18°C invriezen.

2

Voor de ijshoorntjes

Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking, dip de hoorntjes hierin en bestrooi ze vervolgens met de gehakte hazelnootjes.

3

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de ijshoorntjes en versier ze met de gehakte pistachenootjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade-ijs met granaatappel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2160 kJ
516 kcal
1043 kJ
249 kcal
Vetten 24.16 g 11.67 g
Koolhydraten 65.00 g 31.40 g
Eiwitten 9.62 g 4.65 g