Chocolade regenboog schors

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Deze chocolade schors is zo gemakkelijk te bereiden en zo kleurrijk en leuk, het is de perfecte decoratie voor elk gebak!

ongeveer 12 porties

eenvoudig 10 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade regenboog schors

Voor de regenboog schors:

Bakpapier
Kom
1 tandenstoker
300 g witte chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstofstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Bedek een grote ovenplaat met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes en leg deze in een kom die in de microgolfoven mag. Verwarm de chocolade 30 seconden in de microgolfoven en roer om. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is.

2

Giet ongeveer 50 g gesmolten chocolade in drie kleine kommetjes. Laat een paar druppels rode kleurstof in een van de kommetjes vallen en roer tot de chocolade roze is. Voeg indien nodig nog een paar druppels kleurstof toe. Doe hetzelfde met de blauwe en oranje (2 druppels rood; 8 druppels geel) kleurstoffen, zodat je drie kommetjes gekleurde chocolade hebt. Gebruik niet te veel kleurstof tegelijk om te voorkomen dat de chocolade schift. Wordt de chocolade te dik terwijl je deze kleurt? Zet het kommetje dan 5 tot 10 seconden in de microgolfoven om de chocolade weer vloeibaar te maken. 

3

Giet de rest van de witte chocolade over het bakpapier op de bakplaat en strijk indien nodig glad, zodat de plaat gelijkmatig bedekt is. Druppel snel de gekleurde chocolade over de witte chocolade en ga met een tandenstoker door het mengsel tot de kleuren mooi gemarmerd zijn. Strooi vervolgens de Arc-en-ciel confetti over de chocolade. 

4

Zet de plaat met chocolade in de koelkast om op te stijven. Zodra de chocolade opgesteven is, breek je hem in stukken. Gebruik ze om een taart te versieren of verpak ze en schenk iemand een origineel, zelfgemaakt cadeautje!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade regenboog schors

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
46 kJ
11 kcal
Vetten 0.02 g 0.07 g
Koolhydraten 0.79 g 2.64 g
Eiwitten 0.00 g 0.01 g

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee