COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocolade regenboog schors

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Deze chocolade schors is zo gemakkelijk te bereiden en zo kleurrijk en leuk, het is de perfecte decoratie voor elk gebak!

ongeveer 12 porties

eenvoudig 10 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade regenboog schors

Voor de regenboog schors:

Bakpapier
Kom
1 tandenstoker
300 g witte chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstofstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Bedek een grote ovenplaat met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes en leg deze in een kom die in de microgolfoven mag. Verwarm de chocolade 30 seconden in de microgolfoven en roer om. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is.

2

Giet ongeveer 50 g gesmolten chocolade in drie kleine kommetjes. Laat een paar druppels rode kleurstof in een van de kommetjes vallen en roer tot de chocolade roze is. Voeg indien nodig nog een paar druppels kleurstof toe. Doe hetzelfde met de blauwe en oranje (2 druppels rood; 8 druppels geel) kleurstoffen, zodat je drie kommetjes gekleurde chocolade hebt. Gebruik niet te veel kleurstof tegelijk om te voorkomen dat de chocolade schift. Wordt de chocolade te dik terwijl je deze kleurt? Zet het kommetje dan 5 tot 10 seconden in de microgolfoven om de chocolade weer vloeibaar te maken. 

3

Giet de rest van de witte chocolade over het bakpapier op de bakplaat en strijk indien nodig glad, zodat de plaat gelijkmatig bedekt is. Druppel snel de gekleurde chocolade over de witte chocolade en ga met een tandenstoker door het mengsel tot de kleuren mooi gemarmerd zijn. Strooi vervolgens de Arc-en-ciel confetti over de chocolade. 

4

Zet de plaat met chocolade in de koelkast om op te stijven. Zodra de chocolade opgesteven is, breek je hem in stukken. Gebruik ze om een taart te versieren of verpak ze en schenk iemand een origineel, zelfgemaakt cadeautje!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade regenboog schors

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
46 kJ
11 kcal
Vetten 0.02 g 0.07 g
Koolhydraten 0.79 g 2.64 g
Eiwitten 0.00 g 0.01 g