COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocoladecake

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladecake

Voor de chocoladecake:

1 bereiding voor Dr. Oetker Bereiding voor Chocoladecake
125 g zachte boter
3 eieren
4 eetl. melk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Chocoladecake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het deeg over een springvorm met een doorsnede van ca. 24 cm.

3

Plaats de vorm in de oven. Prik na 40 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig.

4

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem ca. 1 uur afkoelen op een rooster.

5

Het glazuur

Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water. Giet het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart.

6

De cijfers

Maak een sjabloon en gebruik een mes om het gewenste getal in de cake te snijden. Verwijder het getal voorzichtig met de hulp van een mes of een lepel en bestrooi voorzichtig met de decoraties.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1143 kJ
273 kcal
1658 kJ
396 kcal
Vetten 19.42 g 28.14 g
Koolhydraten 19.06 g 27.63 g
Eiwitten 2.94 g 4.26 g