Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Chocoladecake

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladecake

Voor de chocoladecake:

1 bereiding voor Dr. Oetker Bereiding voor Chocoladecake
125 g zachte boter
3 eieren
4 eetl. melk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Chocoladecake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het deeg over een springvorm met een doorsnede van ca. 24 cm.

3

Plaats de vorm in de oven. Prik na 40 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig.

4

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem ca. 1 uur afkoelen op een rooster.

5

Het glazuur

Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water. Giet het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart.

6

De cijfers

Maak een sjabloon en gebruik een mes om het gewenste getal in de cake te snijden. Verwijder het getal voorzichtig met de hulp van een mes of een lepel en bestrooi voorzichtig met de decoraties.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1143 kJ
273 kcal
1658 kJ
396 kcal
Vetten 19.42 g 28.14 g
Koolhydraten 19.06 g 27.63 g
Eiwitten 2.94 g 4.26 g