COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Confituur van gedroogde abrikozen

voor 4 kleine potjes

4 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Confituur van gedroogde abrikozen

Voor de confituur:

250 g abrikozen (gedroogd)
1 l water
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
30 g geschaafde amandelen

preparation

Bereiding

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe ze met het water in een schotel. Laat 12 uur weken. Laat de abrikozen samen met het weekwater 30 minuten lichtjes koken. Voeg dan de geleisuiker toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de amandelschilfers toe zodra de confituur goed kookt. Laat alles 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet de confituur onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit deze goed af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Confituur van gedroogde abrikozen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2420 kJ
578 kcal
544 kJ
130 kcal
Vetten 4.15 g 0.93 g
Koolhydraten 130.47 g 29.32 g
Eiwitten 2.34 g 0.53 g