Confituurtaart

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bake My Day

ongeveer 8 porties

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Confituurtaart

Voor het deeg:

210 g bloem
130 g amandelpoeder
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufje zout
1 Dr. Oetker Vanillestokje
230 g boter (koude boter)
tijm (enkele verse takjes)

Voor de vulling:

confituur (naar keuze, bijvoorbeeld abrikozen)
een beetje poedersuiker

Voor de afwerking:

200 ml appelsap
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Voor het deeg

Doe de bloem, het amandelpoeder, de vanillesuiker en het zout in een cutter. Snij een vanillepeul doormidden. Schraap het merg eruit en doe het in de cutter. Snij de koude boter in blokjes. Doe de blokjes in de cutter. Trek de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Cutter alles nu onder elkaar tot je een zanderige massa hebt. Wanneer je de massa bijeenknijpt, moet die blijven plakken. Kneed tot een bol. Wikkel in vershoudfolie. Laat even opstijven.

3

Haal het deeg uit de folie. Strooi er wat bloem over. Rol uit. Tip: je kan het gemakkelijk uitrollen tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg over de deegrol en leg het in een bakvorm met bakpapier. Duw goed aan. Scheurt het deeg? Geen nood, duw het terug wat aan.

4

Bestrijk de bodem met abrikozenconfituur. Steek sterretjes uit het resterende deeg. Verdeel de sterretjes over de abrikozenconfituur.

5

Bak de taart 30 à 40 minuten tot het deeg en de korst mooi krokant/goudbruin zijn.

6

Voor de afwerking

Maak ondertussen de glaçage. Los de Taartina taartgelei op in het appelsap en verwarm de gelei lichtjes.

7

Haal de taart uit de oven en laat die volledig afkoelen. Bestrijk de taart met de Taartina. Werk af met bloemsuiker.

Copyright VTM Koken - bekijk de recepvideo hier

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Confituurtaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2068 kJ
494 kcal
1616 kJ
386 kcal
Vetten 32.68 g 25.53 g
Koolhydraten 27.28 g 21.31 g
Eiwitten 21.88 g 17.10 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee