Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Confituurtaart

Bake My Day

ongeveer 8 porties

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Confituurtaart

Voor het deeg:

210 g bloem
130 g amandelpoeder
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufje zout
1 Dr. Oetker Vanillestokje
230 g boter (koude boter)
tijm (enkele verse takjes)

Voor de vulling:

confituur (naar keuze, bijvoorbeeld abrikozen)
een beetje poedersuiker

Voor de afwerking:

200 ml appelsap
1 zakje Dr. Oetker Taartina

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Voor het deeg

Doe de bloem, het amandelpoeder, de vanillesuiker en het zout in een cutter. Snij een vanillepeul doormidden. Schraap het merg eruit en doe het in de cutter. Snij de koude boter in blokjes. Doe de blokjes in de cutter. Trek de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Cutter alles nu onder elkaar tot je een zanderige massa hebt. Wanneer je de massa bijeenknijpt, moet die blijven plakken. Kneed tot een bol. Wikkel in vershoudfolie. Laat even opstijven.

3

Haal het deeg uit de folie. Strooi er wat bloem over. Rol uit. Tip: je kan het gemakkelijk uitrollen tussen twee vellen bakpapier. Leg het deeg over de deegrol en leg het in een bakvorm met bakpapier. Duw goed aan. Scheurt het deeg? Geen nood, duw het terug wat aan.

4

Bestrijk de bodem met abrikozenconfituur. Steek sterretjes uit het resterende deeg. Verdeel de sterretjes over de abrikozenconfituur.

5

Bak de taart 30 à 40 minuten tot het deeg en de korst mooi krokant/goudbruin zijn.

6

Voor de afwerking

Maak ondertussen de glaçage. Los de Taartina taartgelei op in het appelsap en verwarm de gelei lichtjes.

7

Haal de taart uit de oven en laat die volledig afkoelen. Bestrijk de taart met de Taartina. Werk af met bloemsuiker.

Copyright VTM Koken - bekijk de recepvideo hier

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Confituurtaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2068 kJ
494 kcal
1616 kJ
386 kcal
Vetten 32.68 g 25.53 g
Koolhydraten 27.28 g 21.31 g
Eiwitten 21.88 g 17.10 g