COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Cuberdon cupcakes

voor 12 stuks

12 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cuberdon cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
9 cuberdons

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur
Dr. Oetker Strooifeest
cuberdons

preparation

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de cuberdons op een zacht vuurtje één voor één smelten in de 75 ml melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en het cuberdons-melkmengsel melk toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oventemperatuur en baktijd

elektrische oven ca. 160° C heteluchtoven ca. 140° C Baktijd: ca. 30 minuten

2

Leg het zakje roze glazuur gedurende ca. 5 minuten in een kom met warm water. Let erop dat het zakje goed onder het water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het. Knip het bovenste hoekje af ( zie kniplijn op het zakje) en giet het vloeibaar geworden glazuur op de afgekoelde cupcakes. Smeer het glazuur open met een mes. Bestrooi met Dr. Oetker Strooifeest. Leg een sneetje cuberdon bovenop de cupcake. Laat ca. 30 minuten afkoelen.

Tip van de chef: een dakje van cuberdon

Plaats samen met de cupcakes één cuberdon per cupcake in de oven op een siliconen bakmat om te bakken en laat deze afkoelen. Leg deze als versiering bovenop de cupcakes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cuberdon cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 720 kJ
172 kcal
1290 kJ
308 kcal
Vetten 9.92 g 17.71 g
Koolhydraten 19.26 g 34.39 g
Eiwitten 1.73 g 3.09 g