COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Cupcakes met pure chocolade

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cupcakes met pure chocolade

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
200 g chocolade, puur

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Topping Chocolade
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de zwarte chocolade smelten in de melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de gesmolten chocolade toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 25 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 30 minuten

2

Leg het Chocoladeglazuur gedurende ca. 10 minuten in warm water. Kneed vervolgens het zakje. Overdek een cupcake met het glazuur. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele schijfjes chocolade. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele lijntjes die u met een Chocoladestift trekt. Kneed de chocolade topping enkele minuten. Maak over de hele cupcake kleine spitsjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid.

Tip van de chef: een hart van ganache

Laat 100 g chocolade smelten in 100 g slagroom. Laat afkoelen en giet in een bakje voor ijsblokjes (let er wel op dat de blokjes niet te groot zijn). Plaats in het diepvriesvak. Vul de vormpjes tot 2/3 met het klaargemaakte beslag. Duw in elk vormpje een ijsblokje ganache (het ijsblokje mag niet meer zichtbaar zijn). Tijdens het bakken van de cupcakes zal de ganache smelten en niet bakken. Zo blijft deze vloeibaar tijdens het smullen. Een overheerlijke verrassing!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cupcakes met pure chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1147 kJ
274 kcal
1415 kJ
338 kcal
Vetten 18.68 g 23.07 g
Koolhydraten 22.26 g 27.48 g
Eiwitten 3.02 g 3.73 g