Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Cupcakes voor kerstmis

Dankzij de Dr. Oetker bereiding voor Cupcakes zijn deze cakejes snel een eenvoudig te bereiden.

12 cupcakes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cupcakes voor kerstmis

Voor het deeg:

2 eieren
75 g zachte boter (of margarine)
75 ml melk
1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Zilverparels
Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker CupCake Rolfondant geel, groen en rood
Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
cuberdons

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.

1

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de 12 cakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.

2

Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!

Kerstcupcakes

Versier de cupcake met vanilletopping en met enkele gekleurde parels om klassevolle Kerstcupcakes op tafel op tafel te toveren.

Sneeuwbergcupcakes

Met het gebaksglazuur tover je een sneeuweffect op je cupcakes. Versier je cupcake met het gebaksglazuur, laat het een beetje vast worden en vorm met een mes sneeuwbergjes op de cupcake. Druk enkele Zilverparels in het glazuur voor een feestelijk effect. Uit Rolfondant steek je enkele leuke kerstvormpjes voor het afwerken van de sneeuwcupcakes. Deze maak je best even op voorhand zodat ze wat harder zijn en mooi blijven rechtstaan.

Kerstmuts cupcakes

Versier de cupcake met botercrème. Plaats een Cuberdon in het midden van de cupcake. Vorm met de Botercrème een rand om de Cuberdon en spuit een beetje botercrème op het topje. Met enkele rode parels vorm je een leuke Kerstmuts op de cupcake.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cupcakes voor kerstmis

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 586kJ
140kcal
1043kJ
249kcal
Vetten 9.81g 17.52g
Koolhydraten 10.11g 18.05g
Eiwitten 1.71g 3.05g