COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Donuttaart

Bake My day met Sofie Dumont

6 - 8 porties

moeilijk 100 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Donuttaart

Voor de donuts:

320 g bladerdeeg een pak
400 g bloem
1 koffiel. kaneel
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Gist
70 g suiker
50 g boter
60 ml room (op kamertemperatuur)
4 eidooiers

Voor het glazuur:

20 ml bosbessen coulis
250 g poedersuiker
1 citroensap

voor de slagroom:

1 koffiel. speculaas kruiden
400 ml room
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de afwerking:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit en prik er gaatjes in. Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven op 180 °C en laat afkoelen.

3

Maak nu het donutdeeg. Vermeng in de keukenmachine de bloem, room, gist, vanillesuiker, eierdooiers, appelcider, boter, suiker en het kaneelpoeder tot je een plakkerig deeg krijgt. Laat het deeg op een warme plaats rijzen in een kom die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie en bedekt met cellofaan.

4

Maak nu de glaçage, waar we straks alle donuts in dopen. Meng de bloemsuiker met het citroensap en de coulis van blauwe bessen en roer tot je een gladde massa hebt.

5

Maak nu de speculaasslagroom. Klop de slagroom op met de speculaaskruiden en de vanillesuiker. Doe in een spuitzak met gekartelde mond en bewaar in de koelkast.

6

Haal het donutdeeg uit de kom (het moet in volume verdubbeld zijn) en leg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.

7

Haal een donutvorm telkens eerst door de bloem en steek er dan de vormpjes (met een gat!) uit.

8

Frituur de donuts aan beide kanten 2 minuten aan 180°C en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje.

9

Nu kunnen we beginnen te bouwen. Spuit twee ringen speculaasslagroom op de bladerdeegbodem Doop de donuts eerst in het glazuur en schik ze naast elkaar op de bodem van bladerdeeg. Bouw verder op tot een taart.

10

Spuit toefjes speculaasslagroom tussen de donuts.

11

Werk af met de regenboogfantasie sprinkles in de leukste kleuren.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Donuttaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3977 kJ
950 kcal
1507 kJ
360 kcal
Vetten 45.06 g 17.07 g
Koolhydraten 89.13 g 33.76 g
Eiwitten 59.34 g 22.48 g