Flag

Donuttaart

6 - 8 porties
Moeilijk
100
Bake My day met Sofie Dumont
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de donuts
320 gbladerdeeg een pak
400 gbloem
1 koffiel.kaneel
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1 zakjeDr. Oetker Gist
70 gsuiker
50 gboter
60 mlroom (op kamertemperatuur)
4eidooiers
Voor het glazuur
20 mlbosbessen coulis
250 gpoedersuiker
1citroensap
voor de slagroom
1 koffiel.speculaas kruiden
400 mlroom
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
Voor de afwerking
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit en prik er gaatjes in. Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven op 180 °C en laat afkoelen.

3

Maak nu het donutdeeg. Vermeng in de keukenmachine de bloem, room, gist, vanillesuiker, eierdooiers, appelcider, boter, suiker en het kaneelpoeder tot je een plakkerig deeg krijgt. Laat het deeg op een warme plaats rijzen in een kom die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie en bedekt met cellofaan.

4

Maak nu de glaçage, waar we straks alle donuts in dopen. Meng de bloemsuiker met het citroensap en de coulis van blauwe bessen en roer tot je een gladde massa hebt.

5

Maak nu de speculaasslagroom. Klop de slagroom op met de speculaaskruiden en de vanillesuiker. Doe in een spuitzak met gekartelde mond en bewaar in de koelkast.

6

Haal het donutdeeg uit de kom (het moet in volume verdubbeld zijn) en leg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.

7

Haal een donutvorm telkens eerst door de bloem en steek er dan de vormpjes (met een gat!) uit.

8

Frituur de donuts aan beide kanten 2 minuten aan 180°C en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje.

9

Nu kunnen we beginnen te bouwen. Spuit twee ringen speculaasslagroom op de bladerdeegbodem Doop de donuts eerst in het glazuur en schik ze naast elkaar op de bodem van bladerdeeg. Bouw verder op tot een taart.

10

Spuit toefjes speculaasslagroom tussen de donuts.

11

Werk af met de regenboogfantasie sprinkles in de leukste kleuren.