Donuttaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bake My day met Sofie Dumont

6 - 8 porties

moeilijk 100 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Donuttaart

Voor de donuts:

320 g bladerdeeg een pak
400 g bloem
1 koffiel. kaneel
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Gist
70 g suiker
50 g boter
60 ml room (op kamertemperatuur)
4 eidooiers

Voor het glazuur:

20 ml bosbessen coulis
250 g poedersuiker
1 citroensap

voor de slagroom:

1 koffiel. speculaas kruiden
400 ml room
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de afwerking:

Dr. Oetker Regenboogfantasie

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit en prik er gaatjes in. Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven op 180 °C en laat afkoelen.

3

Maak nu het donutdeeg. Vermeng in de keukenmachine de bloem, room, gist, vanillesuiker, eierdooiers, appelcider, boter, suiker en het kaneelpoeder tot je een plakkerig deeg krijgt. Laat het deeg op een warme plaats rijzen in een kom die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie en bedekt met cellofaan.

4

Maak nu de glaçage, waar we straks alle donuts in dopen. Meng de bloemsuiker met het citroensap en de coulis van blauwe bessen en roer tot je een gladde massa hebt.

5

Maak nu de speculaasslagroom. Klop de slagroom op met de speculaaskruiden en de vanillesuiker. Doe in een spuitzak met gekartelde mond en bewaar in de koelkast.

6

Haal het donutdeeg uit de kom (het moet in volume verdubbeld zijn) en leg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.

7

Haal een donutvorm telkens eerst door de bloem en steek er dan de vormpjes (met een gat!) uit.

8

Frituur de donuts aan beide kanten 2 minuten aan 180°C en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje.

9

Nu kunnen we beginnen te bouwen. Spuit twee ringen speculaasslagroom op de bladerdeegbodem Doop de donuts eerst in het glazuur en schik ze naast elkaar op de bodem van bladerdeeg. Bouw verder op tot een taart.

10

Spuit toefjes speculaasslagroom tussen de donuts.

11

Werk af met de regenboogfantasie sprinkles in de leukste kleuren.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Donuttaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3977 kJ
950 kcal
1507 kJ
360 kcal
Vetten 45.06 g 17.07 g
Koolhydraten 89.13 g 33.76 g
Eiwitten 59.34 g 22.48 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee