Feestelijke kerstcake

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

ideaal voor Kerst!

8 - 12 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Feestelijke kerstcake

Voor het deeg:

125 g boter zacht (+ boter om in te vetten)
125 g suiker
7 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
2 eetl. amandelen zeer fijn gemalen
200 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
5 eiwitten
1 koffiel. citroensap

Voor de garnering:

2 - 4 eetl. confituur
750 ml slagroom
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
70 - 100 g chocoladevlokken
chocolade hulstblaadjes

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm.

Baktemperatuur en tijd

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 175°C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 50 minuten

1

Klop de boter met de suiker en het amandelaroma in een grote kom en roer het amandelpoeder erdoor. Zeef in een aparte kom de bloem en de Backin en meng deze. Klop in een derde kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Doe het beslag over in de ingevette springvorm. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Stort de cake de vorm op een taartrooster en laat afkoelen.

2

Snijd de cake horizontaal in twee. Bestrijk de onderste cakehelft met de confituur. Bedek met de andere cakehelft. Klop de slagroom stijf met de suiker, de gevanillineerde suiker en de Klop-Fix. De cake van boven en aan de zijkanten bestrijken met slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake. Versier met de chocolade hulstblaadjes.

Benodigdheden

Spuitzak met gladde of kartelspuitmond. Springvorm (doorsnede 18-20 cm).  

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Feestelijke kerstcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2294 kJ
548 kcal
1491 kJ
356 kcal
Vetten 40.73 g 26.45 g
Koolhydraten 27.87 g 18.10 g
Eiwitten 33.08 g 21.48 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee