Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Feestelijke kerstcake

ideaal voor Kerst!

8 - 12 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Feestelijke kerstcake

Voor het deeg:

125 g boter zacht (+ boter om in te vetten)
125 g suiker
7 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
2 eetl. amandelen zeer fijn gemalen
200 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
5 eiwitten
1 koffiel. citroensap

Voor de garnering:

2 - 4 eetl. confituur
750 ml slagroom
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
70 - 100 g chocoladevlokken
chocolade hulstblaadjes

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm.

Baktemperatuur en tijd

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 175°C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 50 minuten

1

Klop de boter met de suiker en het amandelaroma in een grote kom en roer het amandelpoeder erdoor. Zeef in een aparte kom de bloem en de Backin en meng deze. Klop in een derde kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Doe het beslag over in de ingevette springvorm. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Stort de cake de vorm op een taartrooster en laat afkoelen.

2

Snijd de cake horizontaal in twee. Bestrijk de onderste cakehelft met de confituur. Bedek met de andere cakehelft. Klop de slagroom stijf met de suiker, de gevanillineerde suiker en de Klop-Fix. De cake van boven en aan de zijkanten bestrijken met slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake. Versier met de chocolade hulstblaadjes.

Benodigdheden

Spuitzak met gladde of kartelspuitmond. Springvorm (doorsnede 18-20 cm).  

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Feestelijke kerstcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2294kJ
548kcal
1491kJ
356kcal
Vetten 40.73g 26.45g
Koolhydraten 27.87g 18.10g
Eiwitten 33.08g 21.48g