COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Frambozen -Nectarine confituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Maak laagjesconfituur met de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker.

5 - 6 potjes

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Frambozen -Nectarine confituur

Voor het recept:

500 g nectarines
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 pak Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
500 g frambozen
1 koffiel. geraspte schil van 1 citroen
1 eetl. citroensap
5 muntblaadjes

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Dompel de nectarines enkele ogenblikken onder in kokend water, haal ze eruit en spoel ze onder koud water. Verwijder de schil, snij ze in twee en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

2

Meng de nectarines met de Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker in een kookpot, samen met 250 g Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

3

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 3 min. koken terwijl je blijft roeren en haal dan de pot van het vuur. Vul onmiddellijk de potjes voor de helft. Laat ca. 15 min. rusten.

4

Meng de frambozen, de geraspte citroenschil en het citroensap in een kookpot, samen met de andere 250 g van de Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

5

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 2 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de gehakte muntblaadjes toe en laat 1 min. verder koken.

6

Haal daarna de pot van het vuur. Giet voorzichtig de frambozenconfituur op de nectarineconfituur. Sluit de potjes en laat rusten zonder de potjes om te draaien.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frambozen -Nectarine confituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2127 kJ
508 kcal
695 kJ
166 kcal
Vetten 0.50 g 0.16 g
Koolhydraten 121.71 g 39.77 g
Eiwitten 2.20 g 0.72 g