Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Frambozen -Nectarine confituur

Maak laagjesconfituur met de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker.

5 - 6 potjes

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Frambozen -Nectarine confituur

Voor het recept:

500 g nectarines
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 pak Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
500 g frambozen
1 koffiel. geraspte schil van 1 citroen
1 eetl. citroensap
5 muntblaadjes

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Dompel de nectarines enkele ogenblikken onder in kokend water, haal ze eruit en spoel ze onder koud water. Verwijder de schil, snij ze in twee en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

2

Meng de nectarines met de Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker in een kookpot, samen met 250 g Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

3

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 3 min. koken terwijl je blijft roeren en haal dan de pot van het vuur. Vul onmiddellijk de potjes voor de helft. Laat ca. 15 min. rusten.

4

Meng de frambozen, de geraspte citroenschil en het citroensap in een kookpot, samen met de andere 250 g van de Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

5

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 2 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de gehakte muntblaadjes toe en laat 1 min. verder koken.

6

Haal daarna de pot van het vuur. Giet voorzichtig de frambozenconfituur op de nectarineconfituur. Sluit de potjes en laat rusten zonder de potjes om te draaien.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frambozen -Nectarine confituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2127 kJ
508 kcal
695 kJ
166 kcal
Vetten 0.50 g 0.16 g
Koolhydraten 121.71 g 39.77 g
Eiwitten 2.20 g 0.72 g