Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Frangipanetaartjes

Maak dit vieruurtje gewoon zelf thuis met dit recept.

5 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Frangipanetaartjes

Voor het frangipanedeeg:

125 g zachte boter
125 g amandelpoeder
125 g poedersuiker
30 g bloem (gezeefd)
3 eieren
½ flacon Dr. Oetker Amandelaroma
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Bakspray

Voor de afwerking:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Meng de boter met de poedersuiker tot een glad beslag. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

3

Meng de bloem met het amandelmeel. Voeg dit geheel geleidelijk toe aan het boter-eiermengsel. Meng het Amandel Aroma en Citroen Aroma door het beslag.

4

Spuit 5 kleine taartvormpjes in met Bakspray en vul ze voor 2/3de met het deeg. Bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen in taartvormpjes.

5

Bereid het Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de frangipanetaartje met een laagje Gebaksglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frangipanetaartjes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 2152kJ
514kcal
1528kJ
365kcal
Vetten 37.78g 26.79g
Koolhydraten 28.42g 20.15g
Eiwitten 9.62g 6.82g