COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Frangipanetaartjes

Maak dit vieruurtje gewoon zelf thuis met dit recept.

5 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Frangipanetaartjes

Voor het frangipanedeeg:

125 g zachte boter
125 g amandelpoeder
125 g poedersuiker
30 g bloem (gezeefd)
3 eieren
½ flacon Dr. Oetker Amandelaroma
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Bakspray

Voor de afwerking:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Meng de boter met de poedersuiker tot een glad beslag. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

3

Meng de bloem met het amandelmeel. Voeg dit geheel geleidelijk toe aan het boter-eiermengsel. Meng het Amandel Aroma en Citroen Aroma door het beslag.

4

Spuit 5 kleine taartvormpjes in met Bakspray en vul ze voor 2/3de met het deeg. Bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen in taartvormpjes.

5

Bereid het Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de frangipanetaartje met een laagje Gebaksglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frangipanetaartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2152 kJ
514 kcal
1528 kJ
365 kcal
Vetten 37.78 g 26.79 g
Koolhydraten 28.42 g 20.15 g
Eiwitten 9.62 g 6.82 g