Frisse limoen- kokos cake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een tropische verrassing! Een zachte kokoscake bedekt met limoenglazuur

18 - 20 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Frisse limoen- kokos cake

Voor het beslag:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
rasp van een limoen
3 eieren
150 g zachte boter
150 g yoghurt, mager
100 g kokosrasp
250 g poedersuiker

Voor het glazuur:

170 g poedersuiker
50 ml water
100 ml limoensap

Bereidingswijze

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 160 °C (niet voorverwarmd) / Gasoven: stand 2-3 (niet voorverwarmd) / Baktijd: 45 minuten

1

Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef het boven een afsluitbare schaal (inhoud minimaal 3 liter). Voeg de suiker en limoenrasp toe en meng het geheel. Voeg de eieren, boter (afgekoeld) en yoghurt toe. Plaats het deksel op de schaal. Schud het geheel krachtig door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Spatel de gemalen kokos door het deeg. Meng het geheel nog een keer goed door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er niets aan de zijkant van de schaal blijft hangen.

2

Vet een tulbandvorm in en bestuif het met een beetje bloem. Doe het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op een rooster en schuif het in de oven. Bak de cake.

3

Doe limoensap, suiker en water in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat de suiker onder goed roeren smelten. Laat de siroop ongeveer twee minuten koken, zonder te roeren.

4

Zet de tulband op een bakblik en besprenkel het met de warme siroop. De siroop die naast de tulband valt kunt u weer opnieuw over de tulband gieten. Ga net zo lang door tot alle siroop door de tulband is opgenomen. Laat de tulband daarna afkoelen.

Tip

De tulband wordt feestelijker als hij na het bakken wordt gedecoreerd met schijfjes limoen en gemalen kokos.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Frisse limoen- kokos cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1055 kJ
252 kcal
1386 kJ
331 kcal
Vetten 11.46 g 15.08 g
Koolhydraten 25.36 g 33.37 g
Eiwitten 10.04 g 13.22 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee