COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Gekke chocolade-gezichtjes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Maak samen lekkere chocolade koekjes, ook leuk als cadeautje.

20 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gekke chocolade-gezichtjes

Voor het deeg:

120 g boter (zacht)
100 g suiker (bruine suiker)
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
sinaasappelschil (geraspt van 1/2 sinaasappel)
snufje zout
180 g bloem (gezeefd)
1 ml Dr. Oetker Rumaroma (5 druppels)
150 g melkchocolade (kleingesneden)

Voor het versieren:

100 g de witte chocolade
100 g chocolade, puur

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 15 minuten

1

Voor het deeg

Meng de ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde mengen met de mixer tot een glad deeg. Plaats het deeg gedurende 1 uur in de koelkast. Vorm van het deeg een rol en snijd deze in schijfje van ongeveer 4 cm dik. Vorm van elke schijfje een bolletje en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat (een beetje afstand bewaren tussen elke bolletje). Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

2

Voor de chocolade

Laat de witte en bruine chocolade elk in een andere kookpot smelten au bain marie. Neem de kookpotten van het vuur en laat deze al roerend tot kamertemperatuur afkoelen. Dompel de koekjes afwisselend in de witte en de bruine chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.

3

Afwerking

Vul een spuitzakje met de overgebleven witte chocolade en eentje met de overgebleven bruine chocolade en vorm hiermee de ogen en de mond van de gezichtjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gekke chocolade-gezichtjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 703 kJ
168 kcal
1671 kJ
399 kcal
Vetten 9.36 g 22.29 g
Koolhydraten 13.18 g 31.38 g
Eiwitten 7.28 g 17.32 g