COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Gestippelde biscuitrol

Leuk alternatief voor de traditionele kerststronk met de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit.

12 porties

enige ervaring gewenst 10 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gestippelde biscuitrol

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Bakspray
6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma

Voor de banketbakkersroom:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
100 g frambozen

preparation

Bereiding

1

De biscuit

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakpapier op een bakplaat.

2

Bereid het deeg van de Dr. Oetker Biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Doe een beetje deeg in een kleine kom en meng dit met 5-6 druppels Rode Dr. Oetker kleurstof tot je een mooie rode kleur krijgt. Breng het resterende deeg op smaak met 6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma.

3

Doe het rode deeg in een spuitzak en vorm hiermee ronde stippen op het bakpapier en bedek met de rest van het deeg. Zorg ervoor dat het deeg gelijkmatig verspreid is. Dit moet een laag zijn van ongeveer 1 cm dik.

4

Bak het deeg gedurende 8 a 10 min. op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en schuif deze met het bakpapier op een vochtige koekenhanddoek.

5

De banketbakkersroom

Bereid de Dr. Oetker Banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpaking.

6

Het vullen van de biscuit

Strijk de banketbakkersroom uit over biscuit en leg hier en daar een framboos. Laat hierbij een rand van 2 cm langs de langs zijde van de biscuit. Rol op de biscuit met behulp van het bakpapier en op druk deze stevig aan. Omwikkel de biscuit met plastiekfolie. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast.

7

Snij de uiteinden van de rol zo dat je mooi de binnenkant kan zien.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gestippelde biscuitrol

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 523 kJ
125 kcal
486 kJ
116 kcal
Vetten 4.27 g 3.95 g
Koolhydraten 15.25 g 14.12 g
Eiwitten 3.71 g 3.43 g