Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Gestippelde biscuitrol

Leuk alternatief voor de traditionele kerststronk met de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit.

12 porties

enige ervaring gewenst 10 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Gestippelde biscuitrol

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Bakspray
6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma

Voor de banketbakkersroom:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
100 g frambozen

preparation

Bereiding

1

De biscuit

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakpapier op een bakplaat.

2

Bereid het deeg van de Dr. Oetker Biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Doe een beetje deeg in een kleine kom en meng dit met 5-6 druppels Rode Dr. Oetker kleurstof tot je een mooie rode kleur krijgt. Breng het resterende deeg op smaak met 6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma.

3

Doe het rode deeg in een spuitzak en vorm hiermee ronde stippen op het bakpapier en bedek met de rest van het deeg. Zorg ervoor dat het deeg gelijkmatig verspreid is. Dit moet een laag zijn van ongeveer 1 cm dik.

4

Bak het deeg gedurende 8 a 10 min. op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en schuif deze met het bakpapier op een vochtige koekenhanddoek.

5

De banketbakkersroom

Bereid de Dr. Oetker Banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpaking.

6

Het vullen van de biscuit

Strijk de banketbakkersroom uit over biscuit en leg hier en daar een framboos. Laat hierbij een rand van 2 cm langs de langs zijde van de biscuit. Rol op de biscuit met behulp van het bakpapier en op druk deze stevig aan. Omwikkel de biscuit met plastiekfolie. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast.

7

Snij de uiteinden van de rol zo dat je mooi de binnenkant kan zien.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gestippelde biscuitrol

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 523kJ
125kcal
486kJ
116kcal
Vetten 4.27g 3.95g
Koolhydraten 15.25g 14.12g
Eiwitten 3.71g 3.43g