Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Glitter 'n glamour taart

Een licht en luchtig recept zeer gemakkelijk te bereiden dankzij de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit en de Dr. Oetker bereiding voor Slagschuim.

12 porties

moeilijk 70 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Glitter 'n glamour taart

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 Dr. Oetker Glamour Mix

Voor de biscuit:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
Dr. Oetker Kleurstof (groen)

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Pudding Chocolade
600 ml melk
65 g suiker
125 g zachte boter
65 g poedersuiker

Voor de slagroom:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Slagschuim
160 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje

preparation

Bereiding

1

Leg een vel bakpapier in een springvorm verwarm de oven voor. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

 Voeg een aantal druppels groene kleurstof toe tot de gewenste groene kleur ontstaat. Verdeel het biscuitbeslag over de spingvorm en strijk het glad. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: 35 minuten

4

Bereid de pudding zoals op de verpakking vermeld staat en meng er de melk bij. Neem alles van de kookplaat en laat het al roerend op kamertemperatuur afkoelen. Meng de boter in een mengkom met de mixer tot een gladde massa en roer de pudding eronder. Nu is de botercrème klaar.

5

Snijd de biscuit in 3 gelijke delen. Vul een spuitzak met de chocolade-botercrème en spuit een dikke laag op de biscuitbodem.
Smeer uit en leg de tweede biscuitlaag erop. Spuit weer een royale laag chocolade-botercrème op de biscuit, smeer uit en plaats de derde biscuitlaag erop.
Verdeel de overige botercrème rondom en op de biscuit en strijk glad.

6

Bestrooi de bovenkant en zijkant van de cake royaal met de Dr. Oetker Glamour Mix.

7

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. 
Spuit het glazuur zigzag op het bakpapier. Versier met de Glamour Mix en laat uitharden in de koelkast.

8

Roer de inhoud van 2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim in melk. Voeg de vanillezaadjes toe. Klop met een elektrische mixer tot een stevige massa. Vul een spuitzak en spuit de toefjes slagroom op de rand van de taart en druk de chocoladeversieringen (uit de vorige stap) erin.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Glitter 'n glamour taart

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1277kJ
305kcal
842kJ
201kcal
Vetten 16.82g 11.07g
Koolhydraten 30.99g 20.39g
Eiwitten 4.89g 3.22g