Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Glutenvrije pompoenrepen

16 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Glutenvrije pompoenrepen

Voor het deeg:

Rasp
Kom
300 g pompoen (hokkaido pompoen)
5 eieren
70 ml agavesiroop
snufje zout
250 g gepelde, gemalen amandelen
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
½ koffiel. kaneel
1 eetl. maïzena

Voor de bakplaat:

Vierkante bakvorm
Borstel
1 eetl. maïzena
1 ml zonnebloemolie

Voor het chocoladeglazuur:

150 g Witte chocolade couverture
2 eetl. zonnebloemolie
15 g pompoenpitten (gehakt)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 155 °C

2

Voor het deeg

Was de pompoen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Rasp de stukken in een kom. Voeg de eieren, de agavesiroop, het zout, de gemalen amandelen, het bakpoeder, de kaneel en de helft van de maïzena toe en roer goed met een lepel.

3

Bestrijk de bakvorm met de zonnebloemolie en bebloem deze vervolgens. Giet het pompoenmengsel in de bakvorm, verdeel het gelijkmatig in de vorm en bak het in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

Baktijd: 30 minuten

4

Het chocoladeglazuur

Smelt de witte chocolade couverture boven een waterbad en roer de zonnebloemolie erdoor.

5

De decoratie

Haal de afgekoelde pompoencake uit de vorm, giet de couverture over de cake en bestrooi deze met de fijngehakte pompoenpitten. Laat het glazuur even vast worden en snijd de cake in 16 repen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Glutenvrije pompoenrepen

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 519kJ
124kcal
703kJ
168kcal
Vetten 7.03g 9.50g
Koolhydraten 11.52g 15.57g
Eiwitten 1.23g 1.66g