Flag

Glutenvrije pompoenrepen

16 stukken
Gemiddeld
40
Heerlijke pompoenrepen, snel een eenvoudig te maken
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Om te testen of de cake helemaal gaar is, steek je met scherp mes in de cake. Hangt er nog deeg aan het mes, laat de cake dan nog even verder bakken.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gpompoen (hokkaido pompoen)
5eieren
70 mlagavesiroop
snufjezout
250 ggepelde, gemalen amandelen
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
½ koffiel.kaneel
1 eetl.maïzena
Voor de bakplaat
1 eetl.maïzena
1 mlzonnebloemolie
Voor het chocoladeglazuur
150 gWitte chocolade couverture
2 eetl.zonnebloemolie
15 gpompoenpitten (gehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 155 °C

2

Voor het deeg

Was de pompoen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Rasp de stukken in een kom. Voeg de eieren, de agavesiroop, het zout, de gemalen amandelen, het bakpoeder, de kaneel en de helft van de maïzena toe en roer goed met een lepel.

3

Bestrijk de bakvorm met de zonnebloemolie en bebloem deze vervolgens. Giet het pompoenmengsel in de bakvorm, verdeel het gelijkmatig in de vorm en bak het in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

Baktijd: 30 Minuten

4

Het chocoladeglazuur

Smelt de witte chocolade couverture boven een waterbad en roer de zonnebloemolie erdoor.

5

De decoratie

Haal de afgekoelde pompoencake uit de vorm, giet de couverture over de cake en bestrooi deze met de fijngehakte pompoenpitten. Laat het glazuur even vast worden en snijd de cake in 16 repen.

Baktips

  • Om te testen of de cake helemaal gaar is, steek je met scherp mes in de cake. Hangt er nog deeg aan het mes, laat de cake dan nog even verder bakken.