Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Griekse Paaskrans

Dit prachtige paasbrood ruikt niet alleen heerlijk, het ziet er bovendien heel leuk uit en is super lekker bij het ontbijt!

ongeveer 20 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Griekse Paaskrans

Voor het deeg:

125 ml melk
50 g boter
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
2 koffiel. suiker
1 koffiel. zout
2 eieren
1 eidooier
4 eetl. likeur ( Ouzo)

Voor de decoratie:

1 eidooier
1 eetl. melk of Ouzo
een beetje sesamzaad
4 eieren (hardgekookt - rood geverfd)

preparation

Bereiding

1

Bereiding van het deeg: Warm de melk op en laat er de boter of margarine in smelten.

2

Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg er de overige ingrediënten en de warme melk met boter aan toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste stand, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

3

Kneed het deeg nogmaals stevig op een met bloem bestoven werkvlak. Maak van het deeg 3 worstjes van ongeveer 60 cm lang en maak er een vlecht van. Leg de vlecht in de vorm van een krans op de bakplaat en druk de uiteinden goed samen. Maak uit aluminiumfolie 4 eivormpjes en druk die in de krans.

4

Meng het eigeel met melk of ouzo, bestrijk er de krans mee en strooi er sesamzaadjes over. Laat de krans opnieuw rijzen tot hij duidelijk in volume is toegenomen. Bak vervolgens het deeg.

Baktijd: ongeveer 25 minuten

5

Trek het bakpapier met de krans op een taartrooster en laat afkoelen. Verwijder de eivormpjes van aluminiumfolie en plaats de gekleurde eieren in de uitsparingen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Griekse Paaskrans

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 645 kJ
154 kcal
1076 kJ
257 kcal
Vetten 5.62 g 9.37 g
Koolhydraten 4.22 g 7.04 g
Eiwitten 18.55 g 30.92 g