Flag

Hartig boerenbrood

20 - 24 porties
Gemakkelijk
60
Versgebakken, heerlijk geurend en hartig van smaak!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
700 groggemeel
1 zakjeDr. Oetker Gist
een beetjezout
100 gzuurdesem
35 mlwater (lauwwarm)
100 gspek (gebakken)
100 gemmentaler kaas (in kleine blokjes)
100 ggehakte amandelen
100 groggekorrels (grof gemalen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Baktijd en oventemperatuur

Baktijd: 60 - 70 minuten // Elektrische oven: 190 °C // Gas: stand 4

1

Doe het meel met de korrels en de gist in een hoge mengkom en roer alles goed door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en strooi er het zout in. Leg de zuurdesem erop en giet het water erbij. Kneed met de hand of met de mixer en de kneedhaken een samenhangend en soepel deeg. Laat het deeg een nacht op een warme plaats onder een vochtige theedoek rijzen.

2

Kneed er het spek, de kaas en de amandelsplinters door en vorm met natte handen 2 broden. Snijd met een mes de bovenkant ruitvormig in en bestuif de bovenkant met bloem.

3

Laat het deeg nog 45 minuten rijzen. Bak het hartige boerenbrood midden in de voorverwarmde oven.