Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Hartig boerenbrood

Versgebakken, heerlijk geurend en hartig van smaak!

20 - 24 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Hartig boerenbrood

Voor het deeg:

700 g roggemeel
1 zakje Dr. Oetker Gist
een beetje zout
100 g zuurdesem
35 ml water (lauwwarm)
100 g spek (gebakken)
100 g emmentaler kaas (in kleine blokjes)
100 g gehakte amandelen
100 g roggekorrels (grof gemalen)

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Baktijd: 60 - 70 minuten // Elektrische oven: 190 °C // Gas: stand 4

1

Doe het meel met de korrels en de gist in een hoge mengkom en roer alles goed door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en strooi er het zout in. Leg de zuurdesem erop en giet het water erbij. Kneed met de hand of met de mixer en de kneedhaken een samenhangend en soepel deeg. Laat het deeg een nacht op een warme plaats onder een vochtige theedoek rijzen.

2

Kneed er het spek, de kaas en de amandelsplinters door en vorm met natte handen 2 broden. Snijd met een mes de bovenkant ruitvormig in en bestuif de bovenkant met bloem.

3

Laat het deeg nog 45 minuten rijzen. Bak het hartige boerenbrood midden in de voorverwarmde oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hartig boerenbrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 703kJ
168kcal
1256kJ
300kcal
Vetten 6.39g 11.41g
Koolhydraten 20.51g 36.63g
Eiwitten 4.19g 7.49g