Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Hartige Paashaasjes

voor 6 stuks

6 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Hartige Paashaasjes

Voor het deeg:

100 g bloem
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
60 g magere plattekaas
60 g boter (op kamertemperatuur)

Voor het bestrijken:

2 eetl. melk
50 g parmesaanse kaas (gemalen)

preparation

Bereiding

Temperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) / Baktijd: ca 12 minuten

1

Meng de bloem met de Backin in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Meng het geheel met de mixer met kneedhaken, eerst op de laagste en vervolgens op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. Indien het deeg te fel kleeft kan u dit best ongeveer 30 minuten in een vershoudfolie in de koelkast leggen voor het uitrollen.

2

Steek met de uitsteekvormpjes de hazen uit en leg deze op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk de hazen met melk en bestrooi ze met parmezaankaas. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hazen in ongeveer 12 minuten. Laat de hazen na het bakken afkoelen met het bakpapier op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hartige Paashaasjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 582kJ
139kcal
1239kJ
296kcal
Vetten 8.56g 18.21g
Koolhydraten 2.45g 5.22g
Eiwitten 13.04g 27.74g