Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Het paard van sinterklaas

voor 1 paard

1 stuk

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Het paard van sinterklaas

Voor het deeg:

120 g honing
1 eetl. poedersuiker (afgestreken)
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 ei
250 g tarwebloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder afgestreken
een beetje koffiemelk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur ; gesmolten citroenglazuur
Dr. Oetker Kleurstof
Dr. Oetker Gebaksglazuur (of suikerstift)
poedersuiker
1 eiwit
confituur van sinaasappel
suiker grove korrel

preparation

Bereiding

1

Roer de honing met de gezeefde poedersuiker, de vanillesuiker en het ei door elkaar. Meng en zeef de bloem met de Backin en roer zo'n 2/3 hiervan onder de honingmassa. Leg het deeg op het tafelblad en kneed de rest van de bloem onder. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm dik. Snijd de vorm van een schommelpaard uit het deeg aan de hand van een papieren sjabloon en voor de pakjes 2 kleine vierkantjes.

2

Rol de rest van het deeg ½ cm dik uit en steek met steekvormpjes sterren en maantjes uit. Leg het paard en de andere motieven op een met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met de gecondenseerde melk. Schuif de bakplaat vervolgens in de voorverwarmde oven. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 190 °C

Heteluchtoven: ongeveer 170 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

3

Deel het gesmolten glazuur op in drie tot vier delen en kleur ze in een verschillende kleur met de kleurstoffen. Bestrijk hiermee vervolgens het paard en de pakjes. De manen van het paard maak je met witte glazuur of met suikerschrift.

4

Versier het paard verder met suikerschrift en bestrooi het onderste deel met wat poedersuiker. Bestrijk de maan met witte glazuur en de sterren eerst met een beetje sinaasappelconfituur en daarna met de grove suiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Het paard van sinterklaas

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 8449 kJ
2018 kcal
1419 kJ
339 kcal
Vetten 50.58 g 8.49 g
Koolhydraten 189.94 g 31.87 g
Eiwitten 184.29 g 30.92 g