Kaneelsterren

(0)
3 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Laat je inspireren voor het eindejaar

20 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kaneelsterren

Voor het beslag:

3 eiwitten
250 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 druppels Dr. Oetker Rumaroma
1 koffiel. kaneel
400 g amandelen (gemalen met schil) of hazelnoten

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker

Bereidingswijze

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven:140°C / Hetelucht: 120 °C / Baktijd: ongeveer 25 minuten

1

Vet om te beginnen een bakplaat in - hier en daar een beetje is voldoende - en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor.

2

Scheid drie eieren voor het deeg. Om het eiwit goed stijf te kunnen kloppen, mag er geen druppel eigeel inzitten. Je kloppers zijn best ook vetvrij. Klop nu het eiwit stijf op de hoogste stand. Roer de gezeefde poedersuiker er beetje bij beetje door. Bewaar drie eetlepels van dit mengsel voor later.

3

Mix op de laagste stand de rest van de ingrediënten erbij: Gevanillineerde Suiker, Rum Aroma, kaneel en, om te beginnen, de helft van de amandelen. Van de resterende 200 gram amandelen kneed je zoveel onder het deeg als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het deeg amper nog kleeft. Rol het deeg uit op een laagje poedersuiker tot het ongeveer een centimeter dik is. Je kan ook een stuk folie gebruiken. Dan plakt het minder. Druk met het vormpje de sterren uit.

Tip

Als je het vormpje eerst door de poedersuiker haalt, blijft er geen deeg aan plakken.

4

Verdeel de overgebleven drie eetlepels eiwit met een mes over de sterren en strijk het mooi glad. Als het glazuur te dik is, roer je er gewoon enkele druppels water door. En dan gaan de sterretjes de oven in! (In het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten) Let erop dat het eiwit tijdens het bakken licht van kleur blijft. De koekjes moeten onderaan nog een beetje zacht zijn. Leg het bakpapier met de sterren op een rooster en laat afkoelen.

Tip

In een goed sluitende bewaardoos blijven de kaneelsterren minstens twee weken vers.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kaneelsterren

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 745 kJ
178 kcal
1964 kJ
469 kcal
Vetten 10.39 g 27.33 g
Koolhydraten 15.45 g 40.66 g
Eiwitten 4.40 g 11.58 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee