COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kaneelsterren

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Laat je inspireren voor het eindejaar

20 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kaneelsterren

Voor het beslag:

3 eiwitten
250 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 druppels Dr. Oetker Rumaroma
1 koffiel. kaneel
400 g amandelen (gemalen met schil) of hazelnoten

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven:140°C / Hetelucht: 120 °C / Baktijd: ongeveer 25 minuten

1

Vet om te beginnen een bakplaat in - hier en daar een beetje is voldoende - en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor.

2

Scheid drie eieren voor het deeg. Om het eiwit goed stijf te kunnen kloppen, mag er geen druppel eigeel inzitten. Je kloppers zijn best ook vetvrij. Klop nu het eiwit stijf op de hoogste stand. Roer de gezeefde poedersuiker er beetje bij beetje door. Bewaar drie eetlepels van dit mengsel voor later.

3

Mix op de laagste stand de rest van de ingrediënten erbij: Gevanillineerde Suiker, Rum Aroma, kaneel en, om te beginnen, de helft van de amandelen. Van de resterende 200 gram amandelen kneed je zoveel onder het deeg als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het deeg amper nog kleeft. Rol het deeg uit op een laagje poedersuiker tot het ongeveer een centimeter dik is. Je kan ook een stuk folie gebruiken. Dan plakt het minder. Druk met het vormpje de sterren uit.

Tip

Als je het vormpje eerst door de poedersuiker haalt, blijft er geen deeg aan plakken.

4

Verdeel de overgebleven drie eetlepels eiwit met een mes over de sterren en strijk het mooi glad. Als het glazuur te dik is, roer je er gewoon enkele druppels water door. En dan gaan de sterretjes de oven in! (In het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten) Let erop dat het eiwit tijdens het bakken licht van kleur blijft. De koekjes moeten onderaan nog een beetje zacht zijn. Leg het bakpapier met de sterren op een rooster en laat afkoelen.

Tip

In een goed sluitende bewaardoos blijven de kaneelsterren minstens twee weken vers.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kaneelsterren

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 745 kJ
178 kcal
1964 kJ
469 kcal
Vetten 10.39 g 27.33 g
Koolhydraten 15.45 g 40.66 g
Eiwitten 4.40 g 11.58 g